Wageningen

1 september: Busreis naar Salland

Gezellig samen een dag tuininspiratie op doen? Ga dan mee met onze afdeling. Lekker makkelijk met de bus.

We bezoeken als eerste de Tuinen van ‘Ruim Zicht’ in Wijhe. Rondom de prachtige Sallandse boerderij liggen vele tuinkamers met steeds een andere sfeer. Verspreid door de tuin staan kunstwerken van de tuineigenaresse Anneletty. Een prachtig geheel om te bezoeken. De lunch hebben we in de tuin of in het sfeervolle restaurant ’t Veerhuys in Olst.

De tweede tuin die we gaan bekijken is ‘De Tuin van Fortmond‘ in Olst. Verrassend verscholen in de uiterwaarden van de IJssel ligt achter een hoge heuveltuin een architectonisch bijzonder designhuis met rondom een natuurlijke tuin met grote groepen vaste planten en grassen met daaromheen een glooiend gazon met bosjes en bloemenweide Een lust voor het oog en om heerlijk door te dwalen. Zittend op het terras kijk je over de uiterwaarden naar de voorbijvarende boten op de IJssel. Daarna besluiten we de reis met een bezoek aan de kleinschalige kwekerij van Arjan Schepers bij Raalte met een bijzonder assortiment aan vaste planten. Leuk een dagje samen uit!

Vertrek: 08.00 uur van Busstation Wageningen, 08:15 uur van parkeerplaats bij de kerk, Krulweg in Bennekom
Terugreis: aankomst Bennekom plm. 18:15 uur, Wageningen: plm. 18.30 uur
Kosten: €50,00 voor leden, niet-leden €55,00 incl. entree, koffie, thee en lunch.

Opgave: vóór 26 augustus via aanmeldingen(at)wageningen.groei.nl o.v.v. excursie busreis 2022 en door gelijktijdig het bedrag over te maken op rekeningnr. NL98 SNSB 0920 526 454 t.n.v. KMTP Groei&Bloei Wageningen o.v.v. uw naam en busreis Salland 2022