Wageningen

Maak van je tuin een natuurparadijs

9 november 2019
Een lezing door Greet Steenhuis.

Tijdens de manifestatie Nederland Leest 2019: Heel Nederland leest Jan Wolkers op 9 november in de Wageningse bibliotheek gaf Greet Steenhuis van Groei&Bloei Wageningen een lezing over duurzaam tuinieren getiteld Maak van je tuin een natuurparadijs.

Met de natuur in Nederland is het slecht gesteld. Klimaatverandering zorgt voor weerextremen en meer aanpassingen. Zeker in onze tuinen is veel winst te behalen om de natuur te helpen. Tijdens deze lezing deelde Greet Steenhuis haar beste adviezen om op een eenvoudige manier je tuin groener, klimaatbestendiger en diervriendelijker te maken met meer insecten, vlinders, vogels en misschien wel een egeltje. Niet dat je tuin nu meteen op de schop hoeft. Integendeel, met kleine veranderingen is al veel te bereiken. Er was ook een duurzaamheidsmarkt met een kraam van Groei&Bloei.

Daarnaast deed de bblthk het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur zijn bij elkaar gebracht en toegelicht in deze bundel.