Wageningen

Open Tuinendag Bennekom: zaterdag 29 juni 2024

Beste tuinliefhebbers,

Graag stellen de bezitters van onderstaande tuinen hun tuin open voor het publiek op zaterdag 29 juni 2024 van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de Open Tuinendag georganiseerd door Groei & Bloei Wageningen e.o. in samenwerking met Floralia Bennekom. De toegang is gratis.

Om een en ander goed te laten verlopen verzoeken wij u om volgende zaken in acht te nemen:

  • Tuinen met een De bronafbeelding bekijken zijn toegankelijk voor rolstoel en rollator. Dit geldt dit jaar voor bijna alle deelnemende tuinen!
  • Kom zoveel mogelijk met de fiets; niet elke tuin heeft voldoende parkeergelegenheid en zo draagt u ook bij aan een groener milieu. Als u met de auto komt: bij tuin 4 en tuin 5 is geen of weinig parkeergelegenheid en staat vermeld waar u uw auto moet parkeren.
  • U bezoekt een open tuin, geen open huis: respecteer andermans privacy.

Een pdf met beknopte beschrijving van de tuinen vindt u HIER.
En een pdf met plattegrond vindt u HIER.

We wensen u veel plezier met het kijken in andermans tuin!

1. De tuin aan de Boerhavelaan 22, 6721 BG in Bennekom

 De bronafbeelding bekijken Stijlvolle tuin (250 m2) in cottagesfeer met voor-, zij- en achtertuin. Doorkijkjes bij de leibomen laten al een glimp van de gevarieerde beplanting zien. Intieme achtertuin met rozenbogen, prieel, waterpartijen en verschillende zitjes.

2. De tuin aan de West Breukelderweg 14, 6721 MR in Bennekom

De bronafbeelding bekijken Moderne voortuin met wuivende grassen. Grote, harmonieuze achtertuin met ronde vormen en borders in voornamelijk blauw, roze en wit en een natuurlijke vijver. Alles samen zo’n 1500 m2. Eigen kunst zorgt extra sfeer.

3. De tuin aan de Johanniterlaan 14, 6721 XZ in Bennekom

De bronafbeelding bekijken Vrij jonge tuin (200 m2), met veel vaste planten, geïnspireerd door de Dutch Wave. In de achtertuin een grote, natuurlijke vijver met rondom gezellige zitjes. Atelier In de Roos (sieraden en beschilderde zijden sjaals) is vandaag open!

4. De tuin aan het Brinkerpad 13, 6721 WJ in Bennekom

De bronafbeelding bekijken Charmante voor- en achtertuin (250 m2). Diverse vakken met goed bij elkaar passende planten. Volop ingericht op genieten, ook als vanwege de leeftijd niet alles meer zo makkelijk gaat. Auto parkeren bij Café De Keijzer, Halderweg (P4).

5. De tuin aan de Lindelaan 5, 6721 VB in Bennekom

Deze liefhebber van de Fuchsia componeert in zijn tuin (180 m2) ook met andere planten een mooi, natuurlijk geheel. De Klei Bar exposeert vandaag haar collectie handgemaakte producten. Auto: Parkeren op parkeerplaats van de AH (P5).
De tuin is gedeeltelijk rolstoel- en rollatorvriendelijk.

6. De tuin aan de Wildekamp 34, 6721 JD in Bennekom

Mooiste voortuin 2023! Een kleine voortuin (50 m2) met hoogteverschillen, een vijver, veel waterleven en een kleurrijke beplanting. In overleg met de eigenaren kan ook de schaduwrijke patio achter het huis worden bezichtigd.
Met een rolstoel of rollator is deze voortuin alleen vanaf de stoep te bezichtigen.

7. De Ontmoetingstuin aan de Emmalaan 1, 6721 ET in Bennekom

De bronafbeelding bekijken Jonge, driehoekige buurttuin (70 m2) met een ‘wild’ karakter: proeftuin van wilde akkerbloemen, moestuin en kruiden. Een plek om te ontmoeten én om te vertoeven, jezelf verliezen in het groen.

8. Buurttuin 't Plantsoentje, nabij Julianalaan 23, 7621 ED in Bennekom

De bronafbeelding bekijken Na renovatie van de straat is in 2023 dit plantsoentje (80 m2) door een aantal enthousiaste bewoners omgetoverd tot een waar bloemenparadijs. Plannen voor volgend jaar: een bijenhuis! Kijk ook eens op hun website voor het ontstaan van deze buurttuin, het beplantingsplan en de voortgang.

9. De tuin aan de Prins Bernhardlaan 35, 6721 DN in Bennekom

De bronafbeelding bekijken Mooi ingerichte, kleurrijke en afwisselende hoektuin (400 m2) rondom het witte woonhuis. Mooi gebruik van leibomen rondom en planten in potten. Een leuke liefhebberstuin met veel sfeer en mooi onderhouden.

10. De tuin aan de Korenlaan 35, 7621 CT in Bennekom

De bronafbeelding bekijken Moderne tuin (totaal zo’n 600 m2) met grassen, vaste planten en oude eiken en hulsten. Strakke voortuin met een rechthoekige vijver. In de achtertuin een zigzag pergola, vijver, moestuintje, kas, drie bijenkorven en kippen.

Rustpunt Galerie Bonaventura aan de Dorpsstraat 11, 6721 JH in Bennekom

De bronafbeelding bekijken In deze galerie, met kunst uit alle windstreken, kunt u een kleine versnapering nuttigen en ondertussen genieten van de mooie expositie. U kunt hier ook gebruik maken van het toilet. Kijk eens op https://galerie-bonaventura.nl/ om een indruk te krijgen van deze veelzijdige galerie en haar eigenaar Bénédicta van Wijk-Akpaca.