Wageningen

Terugblik uitreiking voortuinprijzen 2023 en lezing

Op 2 november 2023 heeft KMTP Groei&Bloei afdeling Wageningen en Omstreken haar jaarlijkse prijsuitreiking van de voortuinkeuringen gehouden in de Vredehorst. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Erik-Jan Bijleveld. In totaal waren er ca. 50 personen aanwezig.

Om 20.00 uur opende onze voorzitter Greet Steenhuis de avond met een woord van welkom tot de wethouder, die in Wageningen onder meer verantwoordelijk is voor natuur, groen, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Vervolgens werd door Har Stemkens, veertig jaar bloemenveredelaar bij Syngenta in Enkhuizen, een boeiende lezing gegeven over o.a. de verrijking van vaste planten in je tuin.

Vervolgens vonden de prijsuitreikingen plaats. In een powerpointpresentatie werden foto’s getoond van de winnende tuinen door de seizoenen heen. De wethouder overhandigde vervolgens het certificaat en een tas met prijzen aan in totaal  19 winnaars met een voortuin, 5 winnaars met een stoeptuin en 2 winnaars met een balkontuin. Ook de tuinkeurders ontvingen zo’n tas als bedankje voor alle inzet het afgelopen jaar.

KMTP Groei&Bloei Wageningen wil graag de volgende sponsoren bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt om deze prijzen te kunnen uitreiken: Welkoop (Wageningen), de Oude Tol (Wageningen), Intratuin (Barneveld/Scherpenzeel), de heer Veldink, en het hoofdkantoor van Groei&Bloei. Zij zorgden voor een feestelijk gevulde tas met tuinplantjes, een kadobon, een amaryllisbol en een uitgave van het tijdschrift Groei&Bloei. Ook de gemeente Wageningen wordt hartelijk bedankt voor de subsidie voor deze avond.