Wageningen

Terugblik uitreiking voortuinprijzen 2022 en lezing Wageningen Klimaatneutraal

Op 20 oktober 2021 heeft KMTP Groei&Bloei afdeling Wageningen en Omstreken haar jaarlijkse prijsuitreiking van de voortuinkeuringen gehouden in de Vredehorst. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Erik-Jan Bijleveld. In totaal waren er ca. 50 personen aanwezig.

Om 20 uur opende onze voorzitter Greet Steenhuis de avond met een woord van welkom tot de wethouder, die in Wageningen onder meer verantwoordelijk is voor natuur, groen, duurzaamheid en klimaatadaptatie. En vervolgens gaf Chantal Steuten, de enthousiaste beleidsmedewerker Duurzaamheid & Natuur van de gemeente Wageningen, een boeiende presentatie [die hier is te bekijken] over de klimaatambities van de gemeente Wageningen, met veel voorbeelden hoe wij als tuiniers onze tuinen zo klimaatneutraal, duurzaam en diervriendelijk mogelijk kunnen inrichten. Voor diverse activiteiten zijn subsidies beschikbaar, kijk hiervoor op www.Wageningen.nl (zoeken op ‘subsidie’: b.v. subsidie groen of subsidie afkoppelen regenwater).

Vervolgens vonden de prijsuitreikingen plaats. In een powerpointpresentatie werden foto’s getoond van de winnende tuinen door de seizoenen heen. De wethouder overhandigde vervolgens het certificaat en een tas met prijzen aan de winnaars van de 16 winnende voortuinen en een stoeptuin. Ook de tuinkeurders ontvingen zo’n tas als bedankje voor alle inzet het afgelopen jaar. Rita van Steenbergen werd nog kort in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen als dank voor haar jarenlange inzet voor de tuinkeuringscommissie.

KMTP Groei&Bloei Wageningen wil graag de volgende sponsoren bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt om deze prijzen te kunnen uitreiken: Welkoop (Wageningen), de Oude Tol (Wageningen), Intratuin (Barneveld/Scherpenzeel) de Hessenhof (Ede), en het hoofdkantoor van Groei&Bloei. Zij zorgden voor een feestelijk gevulde tas met een tuinplantje, een kadobon, tulpenbollen, een amaryllisbol, fleurige sokken en een 150-jaar uitgave van het tijdschrift Groei&Bloei. Ook de gemeente Wageningen wordt hartelijk bedankt voor de subsidie voor deze avond.