Wageningen
bekijk online
Nieuwsbrief mei 2019

Nu in bloei

Paeonia tenuifolia


 

Hartelijk welkom aan onze nieuwe leden

In Wageningen: Mevr R. Groeneweg, Mevr M. Penders, A.F. Ophof, Hr R.T. Van Houten en Mevr R Van Rhoon.

In Heveadorp: Mevr A.H. De Leeuw.

In Doorwerth: Hr H. Huitema.

 


 

Zaterdag 11 mei Groei&Bloei Moederdagactie

Voor alle kinderen t/m 11 jaar die hun moeder willen verrassen met een lief cadeautje is het zaterdag 11 mei knutseltijd in de plantenkas van Welkoop. Aanmelding is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanvang: 09:30 tot 15:30
Inlichtingen:Ria Bastiaanse Tel. 0318-416598.


 

Woensdag 15 mei met de bus naar Gardenista

Wie gaat er nog meer mee met ons naar het tuinevenement Gardenista op woensdag 15 mei?


De bus is bijna vol, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij.


Voor leden en niet-leden voor slechts 24 euro heb je de busreis, entree, koffie/ thee met gebak en een hele dag groenvermaak met showtuinen, demo’s, presentaties en workshops in en rond Kasteel Ophemert.


Bijvoorbeeld van  Modeste Herwig of Hans Kramer een lezing volgen. Ook meet & greets met Lodewijk Hoekstra, de tv-tuinman, die inspireert om je eigen tuin aan te pakken.


Even een workshop bloemschikken volgen of naar de wijnproeverij om er een hapje bij te eten.


Hieronder staat het programma van deze dag. Een grotere versie kun je hier openen.


Stipt om 9 uur  vertrekken we vanaf busstation Wageningen op de Stadsbrink.


Vergeet niet uw G&B-ledenpas mee te nemen.


Wees er snel bij. De binnenkomst van betaling bepaalt of u nog mee kunt:


Op rekeningnr. NL98SNSB0920526454 t.n.v. KMTP-Groei en Bloei Wageningen o.v.v. uw naam en telefoonnummer, en Gardenista.

 


 

Avondexcursie Voedselbos Ketelbroek in Groesbeek 21 mei

Na de inspirerende avond met Wouter van Eck over zijn voedselbos Ketelbroek in Groesbeek is het nu tijd om dit met eigen ogen te gaan zien.

Het voedselbos van 2,4 hectare is nu 10 jaar oud en begint dus al een echt bos te worden. Na de aanplant volgde een pioniersfase van onkruiden, insecten en muizen die al heel snel op natuurlijke wijze werden overwonnen door de grote diversiteit aan vogels en andere dieren die in het voedselbos een leefgebied hebben gevonden. Het natuurlijk evenwicht is nu zover gevorderd dat er een stabiele opbouw van bomen, struiken en kruiden is ontstaan, die al veel eetbare noten en vruchten produceert.

Omdat de paden smal zijn en het gebied kwetsbaar, bestaat onze groep slechts uit 22 personen. Dringend advies van Wouter is om stevige schoenen aan te trekken en kleding die de benen beschermt tegen brandnetels.

Vervoer is op eigen gelegenheid, parkeren op Ketelstraat 1 in Groesbeek en vandaar 5 minuten lopen naar het Voedselbos op de Plakseweg. Voor meerijden bel Greet Steenhuis T: 06-44422632.


Aanvang 19:30, einde 21:30


Bij aankomst betaalt iedere deelnemer €7,- (Groei&Bloei-leden € 2,- korting) voor entree en een consumptie. Graag gepast betalen.

Deze excursie is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

 


 

Allium triquetrum


 

Aanmelden busreis 13 juni (herinnering)

De bus naar Zuid-Drenthe en Noord Overijssel, donderdag 13 juni, is bijna vol. Wilt u verzekerd zijn van deelname, meld u dan snel aan bij Jan Beuving via de mail janbeuving@hetnet.nl onder vermelding van: uw naam, adres en tel. nummer, en betaling van de kosten.

Zie onze webagenda, het programmaboekje of eerdere nieuwsbrieven voor meer info over hoe je je kunt aanmelden en betalen.

 


 

Duurzame tuinmarkt bij kwekerij Dependens op zaterdag 25 mei

Duurzame tuinmarkt bij kwekerij Dependens op zaterdag 25 mei
Kwekerij Dependens in Bennekom is gespecialiseerd in Buddleja, Iris, (vrucht)bomen, vaste planten, groente en fruit. Langs de kwekerij staan nationale collecties van Iris sibirica en Buddleja.
Kom zaterdag 25 mei naar dé duurzame tuinmarkt voor de allerbeste biologische bloemen en planten.
Ontmoet onze experts voor vragen en advies, en bezoek verschillende stands met tuinbenodigdheden en accessoires.
Zaterdag 25 mei 10:00-16:00 uur.
Langesteeg 11, 6721 NB Bennekom

 

 


 

Choisya ternata


 

Groei&Bloei-nieuws uit de regio

Zat 25 mei, afd Barneveld, Workshop eetbaar wild plukken door Ella Halma uit Lunteren. Aanmelden verplicht. Klomperweg 157, Lunteren. Kosten €27,50, leden €22,50.
Zon 26 mei, afd Nijmegen, Advies van de tuincoach. Natasja Groen, Torenstraat 19, 6613 AA Balgoy. Kosten € 4, leden € 2, Aanvang 10.30.
Din 28 mei, afd Midden-Betuwe, avondexcursie DOORNIK Natuurakkers, tussen de Waaldijk, de  Zandsestraat en de Vossenpelsestraat, Bemmel. Kosten € 7,00 (incl. koffie/thee), 19.00 - 21.30.
Zat 1 juni, afd Nijmegen, Tuinmarkt kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616AH Hernen. Kosten € 4,00.
Zie de agenda's van deze afdelingen voor meer informatie (via Verfijn resultaten Gelderland).

 


 

Clematis Wada's Primrose