Hartelijk welkom aan onze nieuwe leden

in Wageningen: mevrouw M Steenbakker

En verder zijn we natuurlijk heel blij met onze nieuwe bestuursleden Jopie de Boer uit Renkum en Marc Roosjen uit Wageningen!

Lezing: Vijvers aanleggen en winterklaar maken

Spreker: Hans Meulblok

Dinsdag 10 april, Vredehorst 1, Wageningen

Kalm, spiegelend water, baltsende salamanders, kikkerdril, een ijsvogeltje dat 's winters komt vissen, wie wil dat niet in de tuin? Maar dan wel met helder water, gezonde planten en dat alles liefst zonder al te veel werk.

De vijver is een levend stuk natuur in de tuin. Reeds bij de aanleg moet men al voor ogen hebben wat men wil bereiken als deze “volgroeid” is. Om dit alles goed te laten ontwikkelen en jaar in jaar uit te kunnen genieten is het ook belangrijk in welke toestand de vijver de winter ingaat en uitkomt.

Twee onderwerpen die zo op het oog niet veel met elkaar te maken hebben maar op de keper beschouwt wel op elkaar van invloed zijn.

Entree € 3,-, leden gratis

Tuinkeuringen gestart

We hebben sinds kort een enthousiaste commissie tuinkeuringen. Rita van Steenbergen en Gaby Schmelzer regelen nu dat de tuinkeurders de mooiste tuinen selecteren in alle 7 tuinwijken van Wageningen. De keurders trekken in groepjes van twee of drie door de hen toegewezen wijk, in voorjaar, zomer en nazomer. Na de voorjaarsronde krijgen de mooiste tuinen een kaartje in de bus dat ze zijn geselecteerd voor de twee volgende rondes. Op dit moment zijn de keurders bezig aan de voorjaarsronde, misschien heeft u ze al gezien.

Dit jaar doet Wageningen ook mee in de competitie voor groenste gemeente van Nederland: Opens external link in new windowEntente Florale. Wageningen neemt het op tegen de steden Huizen, Leiderdorp en Edam-Volendam. Op 21 juni komt de jury Wageningen beoordelen. Wageningen doet ook weer mee met Opens external link in new windowoperatie Steenbreek – steen eruit, plant erin. Dus bij deze een oproepje aan alle tuinliefhebbers om extra hun best te doen.

Voorjaarsactie 2018

Het is weer tijd voor de voorjaarsactie, en dit jaar hebben we daarbij ook een erg leuk voordeel voor de bestaande leden!

De Voorjaarsactie loopt in de periode dat het april-, mei- en juni/julinummer in de winkels ligt. Dat is dit jaar van donderdag 22 maart t/m woensdag 27 juni. De Nationale Tuinweek en het Open Tuinen Weekend vallen ook in deze periode.

Wat houdt de Voorjaarsactie in?

Nieuwe leden die zich tussen 22 maart en 27 juni aanmelden ontvangen het laatste nummer van Groei & Bloei, een korting op de resterende contributie voor 2018 en als welkomstgeschenk de 'Mini Rainsaver' regenton met een inhoud van 100 liter, inclusief een poot zodat je er een gieter onder kunt zetten en een vulautomaat voor de verbinding met de regenpijp. Zie de afbeelding. Deze regenton heeft een verkoopwaarde van € 72,50. De regenton wordt na de ontvangst van het aanmeldformulier nagezonden.

Het welkomstgeschenk ook voor bestaande leden!

Om bestaande leden ook een leuk voordeel te geven, zal in het juni-nummer van Groei & Bloei een aanbod staan dat leden van de vereniging de regenton kunnen bestellen voor € 42,50 in plaats van € 72,50. Een mooie korting van € 30! Maar… als leden via de afdeling bestellen, is er een nog mooier aanbod. Want via jullie mogen de regentonnen tegen ongeveer de kostprijs weg, namelijk per regenton slechts € 35,00! Dat is een korting van € 37,50. De enige voorwaarde is dat alle tonnen op 1 plek worden afgeleverd en dat de leden hem daar ophalen.

Het bestuur geeft  de leden van de afdeling Wageningen graag de kans hieraan mee te doen. Wie interesse heeft kan zich aanmelden bij het bestuur via info@wageningen.groei.nl.

Anemone 'Robinsoniana'