Groentips & Groeninfo

Openingstijden:
5 maart 13.00 – 17.00 uur
6 maart 10.00 – 16.00 uur

In januari 2014 moest de honderd jaar oude Hemelboom (Ailanthus) in Arboretum Oostereng te Wageningen geveld worden uit veiligheidsoverwegingen.
Om dit fraaie en  bijzondere hout een tweede leven te geven, heeft de Stichting Arboretum Oostereng een goede bestemming voor het hout gevonden.
Geïnspireerd door de projecten One Tree (Engeland) en 1Boom (Stichting Vormgeving in Hout) zijn kunstenaars en aankomende talenten uitgenodigd om van een stuk Hemelboom-hout een kunstobject te maken.
Inmiddels is er een interessante verzameling van sculpturen, beelden, tekeningen, houtschijven, foto’s en een video van 26 deelnemers te zien op 5 en 6 maart in de voormalige Ursulaschool aan de Groeneweg te Renkum, waar ook de Houtwerkplaats is gevestigd.
De kunstenaars laten verrassend veel verschillende invalshoeken zien.

Een groot deel van de boomstam werd verzaagd tot meubelplanken. Dat hout ligt nog op de expositie te drogen. Voordat de planken ambachtelijk verwerkt kunnen worden tot meubels, moet het eerst goed drogen om krimpen en scheuren te voorkomen. Een 2e expositie met meubels is over een jaar te verwachten.

U bent  van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
De intree inclusief koffie/thee bedraagt €3,50 p.p.

Op deze pagina plaatsen we aankondigingen van groene activiteiten in en rond Wageningen.

Bijdragen voor deze pagina kunnen worden gemaild naar info(at)wageningen.groei.nl

Volkstuin: late groeiers en bloeiers
De Styrax een vergeten of…