Groentips & Groeninfo

Bloemen en planten stilgezet in de tijd

Bloemen en planten - op een moment van grote schoonheid - stilgezet in de tijd. Dat is het thema van de tentoonstelling Botanische Kunst – Een bloemrijke wetenschap. Deze tentoonstelling brengt circa 120 aquarellen, gravures, foto’s en een film bijeen met amaryllissen, mispels, rozen, rabarber en andere natuurpracht.

Botanische kunstenaars

De expositie toont kleurrijke tekeningen en schilderingen van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, van onder meer Anita Walsmit-Sachs en Janneke Brinkman-Salentijn. Daarnaast is het werk van tal van andere actieve leden te zien zoals Wil Wessel, Mariet de Geus en Jenny Post. Deze werken worden  gecombineerd met kunst uit de eigen museumcollectie, die aansluiten bij de kunstwerken van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Onder dat deel van de tentoonsgestelde werken bevinden zich onder meer eind 18e-eeuwse tekeningen van Gerard van Spaendonck en modern werk van Erik Andriesse en Jan Cremer. Veel hiervan is lange tijd niet te zien geweest.

Kruisbestuiving

Al eeuwenlang vormt de natuur om ons heen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaars. Maar hoe verschillend zijn de interpretaties van het natuurschoon? In de tentoonstelling Botanische Kunst ziet u zowel de verfijnde en uiterst nauwkeurige tekeningen van hedendaagse botanisch kunstenaars als de eigenzinnigere weergave van bloemen en planten in de moderne en hedendaagse kunst. Dit levert een spannende en boeiende kruisbestuiving op.

Botanische Kunst - Een bloemrijke wetenschap. Nog t/m 13 december 2015.
Noord-Brabants Museum,
Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch

Leslie Leijenhorst

5 oktober 2015

Op deze pagina plaatsen we aankondigingen van groene activiteiten in en rond Wageningen.

Bijdragen voor deze pagina kunnen worden gemaild naar info(at)wageningen.groei.nl

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders