Middagexcursie naar moestuin en pluktuin

27-08-2022

Moestuincomplex 'de Vierslag'
Utrechtseweg 36-46
6866CL Heelsum

Middagexcursie naar de moestuin 'de Buurth-Akker' van Stichting Buurth en de pluktuin van Hospice Wageningen-Renkum

Locatie:    Utrechtseweg 36-46, Heelsum op moestuincomplex ‘de Vierslag’

Aanvang:  13.30 uur

Kosten:     gratis voor leden,  niet-leden €3,00

Rondleiders: Willemieke Versluis, Weruschca  Kirkengaard en Jopie de Boer

Opgave:   vóór 22 augustus via aanmeldingen(at)wageningen.groei.nl   o.v.v. excursie moes/pluktuin

De Buurth-Akker is onderdeel van stichting Buurth. Onze  fruit-, moes- en bloementuin is opgezet voor en met vrijwilligers, cliënten en buurtgenoten. Bij het ontwerp van de tuin is rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van onze doelgroep. Zo hebben we rolstoeltoegankelijke paden en verhoogde groeibedden aangelegd, en kweken we een grote diversiteit aan gewassen, voor elk wat wils. Het buiten zijn, bezig zijn met gezond voedsel en genieten van de schoonheid van de natuur in verbinding met elkaar is voor ieder mens heilzaam. Van harte welkom op de Buurth-Akker!

Sinds 2018 heeft Jopie de Boer een pluktuin op het prachtig gelegen moestuincomplex ‘de Vierslag’. Wat in eerste instantie begon als een ‘leuk tuintje erbij’ met wat bloemen om te plukken voor het hospice, is inmiddels een echte passie geworden. Dit zorgt er voor dat van dit stukje grond van plm. 100 m2, vanaf mei tot de eerste nachtvorst, de gasten in het hospice elke week weer worden verrast met prachtige boeketten, gemaakt door de bloemenvrijwilligers. Inmiddels heeft de tuinvrouw al heel wat kennis opgedaan als het gaat om dahlia’s verzorgen en eenjarigen opkweken en in de zomer is het dan ook een geweldig feest van kleur en vlindergefladder. Vele wandelaars staan even stil of maken een praatje en de bewoners van zorgcentrum Beekdal genieten er tijdens hun (dagelijkse) wandeling echt van. Jopie nodigt iedereen dan ook van harte uit om mee te komen genieten!