Lezing Wageningen klimaatbestendig / Prijsuitreiking tuinkeuringen

6708HG Wageningen

lezing door Chantal Steuten

Locatie:      Vredehorst, Tarthorst 1, Wageningen
Aanvang:    20.00 uur    Na de pauze rond 21.15 uur: prijsuitreiking Tuinkeuringen 2022
Entree:        gratis voor leden en genodigden, niet-leden €3,00

Op deze avond komt Chantal Steuten, beleidsmedewerker Duurzaamheid & Natuur van de gemeente Wageningen, ons bijpraten over de klimaatambities van de gemeente Wageningen, en dan natuurlijk vooral hoe wij als tuiniers onze tuinen zo klimaatneutraal en duurzaam mogelijk kunnen inrichten. Te denken valt aan veel groen om te zorgen dat de tuin koel blijft, afkoppelen van regenwater zodat dit niet meer naar het riool wordt afgevoerd, de beplanting aanpassen aan warmer en droger weer, meer insectenbloemen, groene daken, enz. enz.

Na de lezing is de feestelijke uitreiking van de tuinprijzen. Hiervoor hebben de tuinkeurders alle voortuinen meerdere keren bezocht om te bepalen welke van de genomineerde tuinen een prijs zullen krijgen. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.