Lezing Hemerocallissen / Tuinkeuringsavond

Vredehorst
Tarthorst 1
6708 HG Wageningen

Lezing 'Daglelies (Hemerocallis) in alle kleuren van de regenboog –  hoog tijd om kennis te maken met de nieuwste cultivars' door Seerp Wigboldus

De American Hemerocallis Society maakt het voor iedereen mogelijk om een nieuwe daglelie introductie te registreren. Het aantal geregistreerde cultivars loopt tegen de 100.000! Dat is niet alleen maar wildgroei. Het is ongelofelijk hoeveel potentieel aan variabiliteit in de genen van de daglelie blijkt te zitten: van miniatuur (minder dan 6 cm. doorsnede) tot spinvorm (tot wel 35 cm. doorsnede), van 20 cm. hoog tot wel 2 meter (en windvast!), in vrijwel alle kleuren, gefranjerd, dubbel, bebaard, met patronen in hart, met oog en zonder oog, meervoudige randen, enzovoort. De lezing zal een overzicht geven van de nieuwe kleuren en vormen sinds 2000 en basisinformatie geven over de teelt.

Na de pauze: Prijsuitreiking Tuinkeuringen 2019.

Toegang gratis voor leden en prijswinnaars. Anderen betalen € 3,-